Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето е напълно готово за първата ви среща! Костите му са станали по-твърди, като изключение прави само черепа. Това е свързано с улесненото протичане на родилния процес и преминаването на бебето през родилния канал.

Малкото ти съкровище е между 50-52 см и тежи приблизително 4 кг. Това, разбира се, е строго индивидуално и твоето бебе може да не попада точно в тези размери. Съществува, обаче интересна закономерност – момченцата обикновено са по-едри от момиченцата.

Ако ти предстои първо раждане, има голяма вероятност малчо да се появи доста по-късно, отколкото е предвиден термина.

голяма диня

В тази седмица бебето е
с големината на голяма диня

40

седмица

40 седмица

Вече всеки момент можеш да родиш

Какво се случва с теб?

Ти си същински герой! Премина през 9 месеца, изпълнени с емоции от всякакъв вид – и плач, и радост, и познати изживявания, и непознати трепети. Почувства собственото си тяло хем като твое, хем като чуждо. Научи се да се грижиш и за себе си, и за още едно живеещо в теб човече.

И сега си тук – на финалната права. Изпитанията пред теб и пред тялото ти може и да са към края си, но истинското изпитание тепърва започва! Запомни този миг. Наслади се на всеки момент от грижата, обичта и дори тревогата за своето бебе, защото също така неусетно като 9-те месеца, ще видиш как то изведнъж е вече пораснало дете, момиче, момче, жена, мъж, майка, баща…

Скоро ще бъдеш майка и ще осъзнаеш, че няма усещане, което да се сравни с това. Усмихвай се на новите предизвикателства по време на майчинството! Maternea продължава да е с теб!

Тази седмица трябва да ...

Да направиш финални консултации – Важно е с гинеколога ти да обсъдите вариантите в случай, че раждането се забави прекалено и не настъпи спонтанно.

Да се подложиш на „нонстрес тест“ –  Чрез него се прави преглед на сърдечната честота на бебето, при сонограмното изследване или отделно на запис.

Да минеш ехографско изследване – Това е т.нар. биофизичен профил на плода. Наблюдаващият специалист проследява движенията на бебето, движенията на гръдния кош и диафрагмата, мускулния тонус.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре