Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето е около 50-51 см на дължина, а теглото му – приблизително 3-4 кг. През тази седмица то или ще наддаде с още няколко грама, или може да забележиш спад в теглото му. Нито едно, нито другото е притеснително обаче. Съвсем в рамките на нормалното е, защото сега бебчо вече е готов да излезе и само чака най-удобния момент, за да те изненада.

диня

В тази седмица бебето е
с големината на диня

39

седмица

39 седмица

Вече всеки момент можеш да родиш

Какво се случва с теб?

Пространството, което осигурява тялото ти, става все по-тясно и съвсем не е достатъчно за израсналото в утробата ти бебе. Това е сигурен признак на наближаващото раждане. Вероятно с гинеколога ти вече сте обсъдили опциите за начина на раждане, но нека споменем накратко какви са предимствата и недостатъците на всяко от тях.

Несъмнено предимство на естественото раждане е бързото възстановяване. В графата с плюсовете ще добавим и гордостта от преминаването на изпитанието от героичното естествено раждане.

Секциото пък е по-безболезнено и за бебето, и за теб. В голяма степен рисковете и за двама ви са ограничени, защото процесът се контролира изцяло от специализирания медицински екип. Голям недостатък, обаче е пропускането на изживяването по време на естественото раждане.

Тази седмица трябва да ...

Да почиваш повече – Тялото ти има нужда от подготовка за раждането, така че възползвай се от последните дни на бременността и се отдай на релаксация. Още повече, че след раждането няма да ти остава много време за отмора.

Да избягваш негативизма – Ако родила вече позната започне да ти обяснява за нейното дълго раждане, просто учтиво намери причина да си тръгнеш. Точно сега нямаш нужда от разяснения колко трудно е раждането. Приеми, че това е напълно естествено и ще можеш да се справиш безпроблемно с помощта на медицинския екип.

Да се подготвиш за кърменето – Чети полезни съвети, проучи къде можеш да намериш удобни възглавници, за да облекчиш максимално кърменето.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре