Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето е голямо около 50 см. като тежи малко над 3 кг. В тези симпатични размери твоето съкровище е готово за появата си и допира на първата ти прегръдка.  Главицата му ще се отнесе нежно към теб, когато бебето започне да излиза, защото има изменяща се форма. Без разбира се това да е опасно за малкото създание.

Единственото, което остава да се доизгради, са слъзните канали. Те ще придобият завършен вид няколко седмици след раждането.

тиква

В тази седмица бебето е
с големината на тиква

38

седмица

38 седмица

Вече всеки момент можеш да родиш

Какво се случва с теб?

Сега е моментът, когато отново усещаш контракции. Вместо обаче да са т.нар. Бракстон-Хикс, те са различни. Тяхната роля е да подпомагат скъсяването на маточната шийка, разкритието и изгонването на околоплодните води. Опитай да облекчиш тези болки с кратки разходки. Да се изправиш на крака и да се раздвижиш, дори само в стаята, може да ти бъде достатъчно.

Краят на приказното пътешествие по време на бременността може да ти се струва като далечен пристан в последните седмици, но това съвсем не е така. Не забравяй, че едва 5 % от всички бъдещи майки раждат на изчислената дата.

Препоръчани продукти

Продуктите за лична хигиена – Душ олио и Интимен гел не изсушават кожата и са със съобразено за периода pH. Стягащият крем за гърди защитава кожата от отпускане, а Охлаждащият и успокояващ гел за крака намалява отоците и освежава. Успокояващият крем за зърна ефективно предпазва кожата от нацепване при кърмене и я прави устойчива. Стягащият крем за тяло и Загряващият антицелулитен крем-гел са отлична комбинация за влизане обратно във форма след раждане. Те ефективно стягат, подобряват кръвообращението и редуцират целулита.

Тази седмица трябва да ...

Да ограничиш храната – В очакване на раждането е добре да не прекаляваш с храната, защото когато настъпи моментът на раждането, е възможно силно гадене, поради преяждане.

Да избягваш мазнините – Препоръчителните храни в този период са тези, които не съдържат мазнини и са лесно смилаеми. Например обикновените пасти, спагети и макарони, препечен хляб и чист бульон.

Да разбереш ползите от кърменето – Чети повече за хранителните качества на майчината кърма, за да си запозната с плюсовете от кърменето. В лицето на Maternea и Успокояващ крем за зърна имаш сигурен партньор за облекчаване на неприятните усещания. Не се притеснявай, всичко ще е наред!

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре