Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

От тази седмица може да си напълно спокойна! Бебето вече е в периода, когато се счита за доносено. В порасналото ти бебче ще се променят само детайли, които ще го оформят в цялата му прелест за първата среща с теб.

Основната промяна в развитието му се свежда до трупането на мазнинки – по цели 15 гр. на ден! Освен това то заема и позиция за излизане на бял свят – главицата му застава на фиксираното за раждането място в таза.

тиква

В тази седмица бебето е
с големината на тиква

37

седмица

37 седмица

Вече всеки момент можеш да родиш

Какво се случва с теб?

Ако за теб това е първо раждане, съвсем възможно е наместването на бебето в таза да се случи в по-късен етап – през някоя от следващите седмици. Сега, обаче настъпват последни напъни и за теб, и за твоето тяло. Възможно е отново да усещаш непрекъсната нужда от тоалетна наблизо.

Болките в кръста също не са ти непознати и сега вероятно отново ще се обадят. Но този път идват в съчетание с отмаляване в таза. Успокоението е, че остава съвсем малко, за да видиш щастливия край на приключението, наречено бременност, и да поемеш към следващото вълнуващо предизвикателство – майчинството.

Тази седмица трябва да ...

Да направиш списък на големите покупки. Необходими ще са ви корито за бебето, повивалник, завивки и т.н. Увери се, че не сте ги пропуснали.

Да бъдеш търпелива – Ако не родиш тази или следващата седмица, не се панирай. Успокой се с това, че може да си от жените, които раждат точно на термина си и нито ден по-рано.

Да знаеш как да подготвиш гърдите си за кърменето – След раждането ще усетиш колко специални са моментите на кърмене с бебето. За да почувстваш съкровената близост, без неприятното усещане, което могат да ти причинят сухите и разранени зърна, ползвай Успокояващ крем за зърна Maternea.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре