Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

През тази седмица бебето ти е вече приблизително 47 см. и е наддало до повече от 2 кг. Макар и малко, твоето бебче има големи нокти – те растат, стават дълги и остри, и вероятно при раждането ще забележиш това, но след като ти казахме, вече няма да е с учудване.

Малчо трупа мазнини, за да радва не само теб, а и всички останали с пухкавите си гънки. От тази седмица бебето развива и собствената си имунна система.

тиква цигулка

В тази седмица бебето е
с големината на тиква цигулка

35

седмица

35 седмица

Девети месец

Какво се случва с теб?

Възможно е да усещаш въздуха тежък и то до толкова, че да ти е трудно да го вдишаш. Чувстваш се крайно натежала и често се питаш кога най-сетне ще се насладиш на първата си среща с бебето.

Храната също може да ти създава проблеми през тази седмица. Избягвай мазните храни и тези, които могат да предизвикат излишна тежест. Хапвай умерено, без да прекаляваш с калориите.

Тялото ти продължава да се променя. Родилният канал е започнал постепенно да се разширява, така че да осигури безпроблемното преминаване на бебето.

Тази седмица трябва да ...

Да мечтаеш повече – Ако последните седмици на бременността са твърде тежки за теб, мечтай повече. Представяй си как държиш бебето в обятията си, гледаш очите му, милваш косите му.

Да си направиш изследвания – През този период е време за микробиологично изследване на вагиналния секрет.

Да прогнозират раждането ти – Сега е моментът и за изследване на костния таз, за да се прогнозира кога ще настъпи раждането. Това е твоята възможност да се почувстваш по-подготвена за големия ден.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре