Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето ти е голямо около 46 см и тежи повече от 2 кг тази седмица. Косата му също расте – става все по-дълга, а освен това и гъста. Цветът на нежните му коси ще се промени значително след раждането – или ще потъмнее, или ще изсветлее. Ноктите му също са пораснали – до толкова, че може да се одраска.

Съществена промяна има и в движенията на бебето. През тази седмица доскорошният немирник е вече успокоен и вместо да плува в утробата ти, си почива.

карфьол

В тази седмица бебето е
с големината на карфьол

34

седмица

34 седмица

Девети месец

Какво се случва с теб?

Ако забележиш, че зрението ти се затруднява, не се притеснявай. Същото се отнася и до сухотата на очите, както и до намалената секреция на сълзи. Всичко това се дължи на хормоналните промени, които за пореден път оказват влияние на тялото ти по време на бременността.

Имаш и още една причина да обвиняваш хормоните – увеличената вагинална секреция. Естрогенът ускорява притока на кръв към тазовата област и по този начин стимулира вагиналната секреция.

Тази седмица трябва да ...

Да увеличиш калция – Бебето си осигурява необходимият му за формиране на костите калций от теб. Ето защо е важно да хапваш повече млечни продукти или хранителни добавки.

Да съставиш списък – Някои от най-важните неща, които да включиш в него, са: лична и обменна карта, направление за хоспитализация, документи и изследвания, на които си била подложена, сутиени за кърмачки, кърпи за гърди, Успокояващ крем за зърна.

Да подготвиш багажа за родилното – От тази седмица е възможно да родиш във всеки следващ момент. Ако си предварително подготвена с най-необходимите си вещи, ще успееш да организираш по-бързо тръгването към болницата.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре