Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето продължава стремглаво да се подготвя за първата ви среща „на открито“ след още няколко седмици! Вече тежи приблизително 2 кг, а на дължина достига до 45 см.

Подобно на новородено, то прекарва голяма част от времето си в спане. Когато пък е будно, очите му са отворени, използва повечето от развитите си сетива и непрекъснато усещаш ритането му. Малкият немирник вече е заел позицията, в която ще остане до раждането.

помело

В тази седмица бебето е
с големината на помело

33

седмица

33 седмица

Девети месец

Какво се случва с теб?

Не се притеснявай, че си наддала с около 10-13 кг. по време на бременността. Освен на килограми, си наддала и на красота! J Прекрасна си, особено в последните седмици. Не забравяй, че ако се чувстваш добре, изглеждаш чудесно!

Любопитното е, че  сега матката ти е приблизително 500 пъти по-голяма, отколкото преди да забременееш. А също и нещо, което със сигурност забелязваш, защото усещането за слабост и задъхване е намаляло – производството на червени кръвни телца се е увеличило.

Тази седмица трябва да ...

Да разсееш облачните мисли – Ако усещаш мрачни мисли, които нахлуват в съзнанието ти преди раждането, опитай се да ги разсейваш. Бъди спокойна, ти си под наблюдението на гинеколога си, а на финалната права нещата вече са по-спокойни.

Да станеш „желязната“ лейди – Буквално. Необходимо е да увеличиш количествата на храната богата на желязо през последните три месеца от бременността, защото сега бебето създава собствени запаси от полезни вещества.

Да забравиш за суеверията – Каквото и да си чувала за ритуали преди раждане, след раждане и т.н., опитай се да го забравиш или го игнорирай напълно, ако някой се опитва да ти разказва. Суеверията могат само да ти навредят – бъди сигурна, че всичко ще е наред.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре