Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето е пораснало до около 44 см, като малкият акробат набира все повече енергия, за да демонстрира силата на движенията си.

През тази и следващите седмици мястото за движение на бебето намалява. Това го принуждава да заеме позиция близка до това, което ще се случи по време на раждането.

ананас

В тази седмица бебето е
с големината на ананас

32

седмица

32 седмица

Осми месец

Какво се случва с теб?

Пъпа и горната част на матката ти продължават да се доближават. Сега те са на разстояние от около 14 см – разбира се, това е строго индивидуално, така че не се тревожи, ако при теб е различно. Нарастващата матка е знак за това, че и бебето ти също расте и се развива нормално.

С приближаването на раждането усещаш, а и ще усещаш все по-често, подготвителните контракции. Те започват обикновено в горната част на матката, а след това се разпространяват надолу. При движението им нагоре може да усетиш напрежението от втвърдяването на матката, докато при слизането надолу – отпускането ѝ. Така постепенно матката ти ще е подготвена за предстоящото излизане на бебето.

Препоръчани продукти

Продуктите за лична хигиена – Душ олио и Интимен гел са перфектната хидратираща основа, след която последващата грижа е по-ефективна. Кремът против стрии прониква дълбоко в кожата, за да я защити и се съчетава отлично с Олиото за еластичност, което не позволява на повърхностния слой да се изсуши. Нанасяй крема сутрин, а олиото вечер. Стягащият крем за гърди подобрява еластичността на фината кожа, а Охлаждащият и успокояващ гел за крака облекчава подуването и осигурява дълготрайно усещане за свежест.

Тази седмица трябва да ...

Да разбираш контракциите – За да си сигурна, че контракциите са само подготвителни, а не е дошло време за раждане, можеш да си направиш малък тест. Разходи се и ако контракциите все пак намаляват и не са болезнени, то със сигурност още е рано да тръгваш към родилното.

Да свикнеш с тоалетната – Опитай се да приемаш ходенето до тоалетната на всеки 10 минути като чести ежедневни тренировки. Знаем, че не е приятно, но не забравяй, че скоро ще целуваш нежното челце на причинителя на тези неразположения.

Да обмислиш компанията по време на раждането – Добре е да знаеш кой и искаш ли да има някой до теб, докато си в родилното. Не е задължително, може да решиш да запазиш този съкровен момент за себе си. Но ако мислиш, че ще имаш нужда от подкрепа – помоли любимия – тъкмо ще разбереш дали е готов на такова приключение.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре