Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Развиващият се мозък на бебето е достигнал до момента, в който подготвя всичките му пет сетива за среща със света навън. Сега бебето може да вижда заобикалящата го в утробата течна среда. Способно е да докосва крака си и отдавна вече смуче палеца си. Освен това малкото ти съкровище чува звука от биенето на сърцето ти. Това го успокоява, а ще играе подобна роля и на по-късен етап по време на кърменето.

краставица

В тази седмица бебето е
с големината на краставица

31

седмица

31 седмица

Осми месец

Какво се случва с теб?

Задържането на течности причинява отоци в краката и подуване на цялото ти тяло. То е причина и за т.нар. синдром на карпалния тунел. Ще го познаеш по това, че нервите около китката ти се пoдуват. Ако забележиш подобни признаци, е добре да се посъветваш с личния си лекар, за да намериш подходящия начин да облекчиш неприятните болки.

Тази седмица трябва да ...

Да разбереш дали можеш да летиш със самолет– Консултирай се с личния си лекар в случай, че решиш да пътуваш със самолет в периода между 28-ма и 32-ра седмица. Освен това е добре да си подготвена с уверение от личния си лекар за това, че ти е разрешено подобно пътуване, защото някои от авиокомпаниите изискват такова.

Да живееш спокойно – Безпокойството може да те следва още от началото на бременността, но с наближаването на термина ти е възможно притесненията от раждането и всичко свързано с него да се увеличават. Те, обаче в никакъв случай няма да повлияят добре на бебето, така че прави всичко възможно да се разсейваш и да ги избягваш.

Да намалиш солта – Ако забелязваш необичайно голямо подуване на краката си, то може да опиташ да намалиш максимално количествата на солта. Същото се отнася и до храните с високо съдържание на натрий, ако до сега не си ги ограничила (напр. консерванти и др).

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре