Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Спомняш ли си каква незабележима точица беше бебето ти в началото на бременността? А сега е вече толкова пораснало! Голямо е над 40 см и вече тежи повече от килограм.

Ако имаш малко повече късмет, по време на ултразвука би могла да забележиш как бебето ти упражнява своето дишане. И тъй като вместо въздух поема околоплодна течност, усещаш неговите хълцания.

патладжан

В тази седмица бебето е
с големината на патладжан

30

седмица

30 седмица

Осми месец

Какво се случва с теб?

В следващите 10 седмици околоплодната течност, матката и плацентата ще увеличат постепенно количествата си. Ето защо не е необходимо да се притесняваш, че през тези последни седмици от бременността наддаваш толкова скоростно.

Отдавна си свикнала с това, което показва кантарът, и макар в следващите седмици то да ти изглежда изключително плашещо, не му се поддавай! Остават само 10 седмици, преди да държиш в обятията си създанието, което вече промени живота ти, а и ще продължава да го прави.

Мисли за стойката си, защото гърбът ти вероятно продължава с болезнените ридания. Обърни им внимание, като се отдадеш на почивка. Релаксиращите процедури в този период не са само глезотия, а нужда на тялото ти. Продължавай с масажите на краката и не забравяй да разбереш повече за Охлаждащ и успокояващ гел за крака Maternea, ако все още се си го изпробвала.

Препоръчани продукти

Продуктите за лична хигиена – Душ олио и Интимен гел са перфектната хидратираща основа, след която последващата грижа е по-ефективна. Кремът против стрии прониква дълбоко в кожата, за да я защити и се съчетава отлично с Олиото за еластичност, което не позволява на повърхностния слой да се изсуши. Нанасяй крема сутрин, а олиото вечер. Стягащият крем за гърди подобрява еластичността на фината кожа, а Охлаждащият и успокояващ гел за крака подобрява тонуса на вените, облекчава напрежението и намалява подуването.

Тази седмица трябва да ...

Да съставиш „мазно“ меню – Хапвай по-мазна риба, ядки, семена, крехко червено месо, натурално пълномаслено кисело мляко. Всички тези мазни храни ще ти набавят необходимото количество енергия, за да можеш пък ти да я предадеш на растящото особено интензивно сега бебе.

Да добавиш 300 калории дневно – Тези допълнителни калории дневно трябва да са съставени от мастни киселини, защото те са от изключително значение за развитието на мозъка на бебето.

Да попиташ за желязото – Посъветвай се с гинеколога си дали е необходимо да приемаш допълнително количество желязо. По време на бременност от него е препоръчително да си набавяш около 30 мг дневно.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре