Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето достига периода, в който набръчканата му кожа се заглажда. Причината е в увеличеното количество мазнини, които натрупва под повърхността на кожата си. Именно тези мазнини са неговият източник на енергия.

Заредено с нови допълнителни сили, бебето ти е готово за подвизи! И ти ги усещаш особено осезаемо с непрекъснатите му движения.

маруля

В тази седмица бебето е
с големината на маруля

29

седмица

29 седмица

Осми месец

Какво се случва с теб?

Ритниците, юмруците и всевъзможните други движения на бебчо отвътре те карат да усетиш енергията, която малкият немирник е събрал. Сега е моментът, в който е добре да започнеш да броиш движенията му. Нормално е бебето ти да прави около 10 движения в рамките на 2 часа.

Разбира се, възможно е детето ти да предпочита спокойните излежавания, отколкото активните движения. Това, че бебето е по-мързеливо не е повод за притеснение, но ако забележиш по-редки движения, е добре да се консултираш с гинеколога си.

Растящото в теб човече си набавя необходимото му пространство като безмилостно разтяга кожата ти. Това е и причината за сърбежа по корема, който чувстваш. За да се справиш с него, ти препоръчваме редовните масажи с Крем против стрии Maternea. Разбери повече за него в секцията с препоръчителни продукти, ако все още не си го използвала.

Тази седмица трябва да ...

Да хапваш кисело мляко – То регулира дейността на стомаха, тъй като съдържа естествени пробиотици под формата на живи бактерии. Така може да предотвратиш двете крайни неразположения – запек и диария.

Да си осигуриш спокоен сън – Ако те измъчва безсъние, опитай с добре познатата рецепта – чаша топло мляко преди сън. То успокоява нервите и ще ти помогне да заспиш.

Да пребориш киселините – Продължават тормоза над тялото ти? Можеш да ги пребориш, като спреш тежките храни, шоколада и ядките преди лягане.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре