Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

През тази седмица бебето ти не наддава особено много. Причината е, че доставената чрез храната, която приемаш, енергия се изразходва за развитието на мозъка.

Очите на растящото човече, ако то е будно, са вече широко отворени. Ноктите на краката и ръцете му са завършили развитието си. Цялото телце на бебето е покрито с т.нар. лануго – нежни косъмчета, които опадат в края на бременността, или след раждането.

И още добри новини! Костният мозък се е задействал в пълни обороти, за да произвежда необходимото количество червени кръвни телца.

пъпеш

В тази седмица бебето е
с големината на пъпеш

28

седмица

28 седмица

Седми месец

Какво се случва с теб?

Между всички неразположения, които те следват и през тази седмица от бременността, има чудесна новина, която може да заличи всички останали. И тя е, че бебето ти е заело правилна позиция преди раждане.

Макар да се стараем да наблягаме на позитивите, не можем да предотвратим това, през което преминава тялото ти. Главата на бебчо притиска седалищния нерв, който минава през долната част на гърба, бедрата и краката. Резултат на това е усещането на мравучкане или изтръпване на краката. Обикновено болката започва от долната част на гърба и преминава надолу към крака.

Тази седмица трябва да ...

Да разчиташ на билките – Ако искаш да избегнеш лекарствата, когато се почувстваш скована от болки в кръста или краката, разчитай на безвредните билки.

Да заздравиш костите си – За да не страдат под напора на увеличената тежест, която поемат в този период на бременността, е добре да подсилиш костите си. Осигурявайки им нужните дози витамин D, може да се погрижиш за това. Приемай, например,  фрешове от портокал или  домашна лимонада.

Да проучиш облекчаващите гелове за крака – Ако все още не си го направила, разбери какви са полезните натурални съставки, които помагат на кракaта ти, в Охлаждащ и успокояващ гел за крака Maternea.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре