Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето все повече заприличва на малко човече. Очарованието му се допълва от израстването на миглите, които освен че ще предпазват очите, ще допринасят и за закачливия поглед на твоето мъниче. Развитието на зрението позволява на бебчо да разпознава светлината, която се филтрира през кожата на коремчето ти.

През тази седмица продължава и развитието на милиони неврони в мозъка. А също и на доста телесни мазнини, които подпомагат подготовката за появата му във външния, заобикалящ ни свят.

малка тиква

В тази седмица бебето е
с големината на малка тиква

27

седмица

27 седмица

Седми месец

Какво се случва с теб?

Краката ти натежават все по-вече и оставят в теб усещането за непрестанна умора. Прояви воля и не се предавай. Продължавай с разходките – може да са кратки или по-дълги с повече почивки, но е важно да ги раздвижваш, за да подпомагаш кръвообращението. Препоръчваме ти и Охлаждащ и успокояващ гел за крака Maternea. Комбинацията му от натурални съставки ще ти донесе така нужното облекчение.

Други промени, които отдавна претърпява тялото ти са свързани с уголемяването на бюста. За да е удобно на теб и гърдите ти, докато си бременна, е добре да избягваш предишните секси сутиени и да заложиш на удобството. Подбирай такива с меки подплънки или без подплънки въобще, като заложиш на качествените материи и най-вече на памука, който няма да позволи изпотяване и ще остави кожата в тази крехка зона да диша.

Тази седмица трябва да ...

Да изследваш кръвната захар – важно е да не пропускаш необходимите изследвания като това. Изследването на захарта цели да диагностицира т.нар. гестационен диабет (диабет на бременността).

Да избереш добър педиатър – добре е да проучиш възможностите си още преди раждането на бебето. Попитай близки и приятели, които вече имат деца, за да избереш този педиатър, който ще поеме грижата за здравословното състояние на детето ти. Ако успееш да го намериш в близък до дома кабинет, толкова по-удобно ще ти е по-късно.

Да включиш и семейството в приключението – бременността несъмнено е период, през който имаш нужда от подкрепата на най-близките си. Освен любимия, позволи и на други членове на семейството да те обгрижват.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре