Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Освен да вижда, бебето ти сега може и да чува. Причината е, че мозъчните неврони, отговорни за слуха, са вече развити. Бебчо реагира на шума и околните звуци. Малкият немирник не спира да се движи, когато прояви интерес към това, което чува около себе си.

През тази седмица е пораснал с още няколко сантиметра и сега е в границите между 35-38 см.

кокосов орех

В тази седмица бебето е
с големината на кокосов орех

26

седмица

26 седмица

Седми месец

Какво се случва с теб?

Активните движения на бебето смущават съня ти, но те далеч не са основният ти проблем. Хормоните на бременността, продължават да си „играят“ с тялото ти. Запушват носа ти, причиняват болки в кръста и подуване на краката. Несъмнено фактор е и уголеменото коремче, което не ти позволява да се настаниш в любимата си поза за сън.

Разширяването на матката също допринася за дискомфорта ти. Тя причинява натиск върху стомаха и червата, в следствие на което можеш да усетиш неприятно подуване в корема. Ето защо отново ще ти споменем за начина на хранене. Препоръчително е да ограничиш големите количества храна, приемани наведнъж, и да започнеш с редовни, по-малки порции. Така ще се справиш по-лесно с проблема и няма да позволиш на храносмилателната си система да се пренатоварва.

Тази седмица трябва да ...

Да слушаш класика – Множество проведени изследвания доказват, че майките, които слушат класическа музика по време на бременността, подпомагат развитието на детския мозък. На психичното състояние на бебето се отразява добре и джазът, соул музиката и блусът.

Да ограничиш течностите преди сън – С неспирните си движения бебчо улучва неведнъж пикочния ти мехур. Ето защо може да се опиташ да избегнеш нападенията му над съня ти като намалиш течностите.

Да внимаваш с хлъзгавите повърхности – Наедряла си и това те прави малко по-трудно подвижна. Когато взимаш душ или излизаш от ваната, бъди внимателна. Остави кърпа на земята, така че да си сигурна, че няма да се подхлъзнеш.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре