Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Сега бебето ти е около 24 см и тежи приблизително 900 гр.

Разположило се удобно, то вече вижда малкия уютен свят, който тялото ти му осигурява. Причината е, че голяма част от структурата на окото е оформена и зрението му функционира.

Белите дробове на бебето и имунната му система се подготвят за излизането на бял свят. Ако то се роди сега, има 85% шанс да оцелее (чрез медицинска помощ), тъй като белите дробове са способни да вдишват въздух.

тиквичка

В тази седмица бебето е
с големината на тиквичка

25

седмица

25 седмица

Седми месец

Какво се случва с теб?

Гърдите ти също продължават да се променят. А и след раждането ще е така. Стремително растат, но и ареолите (тъмните части около зърната) се променят, като потъмняват. Освен това пигментацията им излиза извън очертанията на ареолите. Представи си – според някои проучвания това е реакция на организма ти, за да се превърне зърното за бебето в нещо като мишена! И то несъмнено ще успее да я улучи!

Без да те притесняваме повече от необходимото, те съветваме да обръщаш повече внимание на тялото си. Ако забележиш симптоми на ранни родилни болки, се обърни към гинеколога си. В този период от бременността може да очакваш преждевременно раждане и е важно да обръщаш внимание на всеки сигнал, за да го избегнеш.

Непрестанно бушуващите хормони си играят и със съня ти. През този период можеш да очакваш интересни сънища. Едни от тях са свързани с бременността, с тялото ти, с бебето, докато други те отнасят на приключенска вълна с разнообразен характер. Дали ще влезеш в ролята да страстна любовница, или на неудържим пътешественик – всичко е ярко и цветно в твоето съзнание.

Тази седмица трябва да ...

Да ограничиш кофеина – Именно за да предпазиш бебето и себе си от нещо нежелано, е важно да намалиш драстично или напълно да спреш кафето и напитките, съдържащи кофеин.

Да се храниш правилно – Често сме го споменавали, защото е важно, но и сега не пропускаме. Причината е, че чрез храната може да намалиш рисковете за теб и бебчо. Специалистите препоръчват приема на животински, а не на растителни протеини.

Да си вземеш възглавница за бременни – За да се насладиш спокойно на интересните сънища, които могат да те навестят, постарай се да ти е удобно, така че да продължат по-дълго.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре