Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Бебето продължава да напряга мама с постепенно увеличаващото му се тегло. Сега нероденото ти съкровище тежи около 800 гр, докато на дължина е приблизително 33 см.

Алвеолите в белите дробове се развиват, ноздрите се отварят и малкото човече е готово за упражнения по дишане! Само че вместо въздух, то получава амниотична течност.

Смукателният рефлекс на бебето ти вече е задействан в пълни сили, така че когато ръката му се окаже достатъчно близо до лицето, то засмуква едно от пръстчетата си.

папая

В тази седмица бебето е
с големината на папая

24

седмица

24 седмица

Шести месец

Какво се случва с теб?

Усещаш динамичните движения на своето бебе. На теб ти се струва, че то се движи почти непрекъснато и причината, както може би вече знаеш, е, че периодите, в които ти си спокойна, почиваш или поспиваш, съвпадат и с периодите, когато бебчо решава, че вече е време да се раздвижи.

Всички около теб биха могли да забележат движенията на коремчето ти, защото бебето дава ясни сигнали, че има някого вътре и не си просто напълняла.

Но това не е така неприятно неразположение. Това, което преглъщаш по-трудно, са позивите на пикочния ти мехур. Те зачестяват до толкова, че понякога не можеш да ги контролираш и се стига до момента, в който се чувстваш като малко пеленаче.

Тази седмица трябва да ...

Да подготвиш усмивката си – Няколко заучени фрази и приятна усмивка са ти достатъчни, за да се справиш с набезите на всички, които искат да се порадват на коремчето ти, сякаш е обществена собственост. Бъди снизходителна към околните, които вярват, че магическото докосване на коремчето ти ще им донесе късмет, като вълшебна лампа, която изпълнява желания.

Да направиш уютно работното си място – При нормално протичане на бременността ти можеш да останеш на работа почти до края не деветия месец. За да се чувстваш комфортно, обаче е необходимо да направиш работното си място уютно, така че да имаш възможност да повдигаш краката си на мека възглавница, за да стимулираш кръвообращението.

Да направиш последна екскурзия – Сега е моментът! Скоро пътуванията ще се окажат противопоказни за протичането на бременността ти. Но не и тази седмица! Възползвай се от този период, харесай местенце, което с любимия винаги сте искали да посетите, но не е оставало време, стягай багажа и потегляйте.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре