Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

През тази седмица твоето бебе е достигнало до около 24 см дължина, които тежат над 400 гр.

С движенията на устата си бебето вече имитира сучене. То дори може сръчно да сложи пръста си в уста, докато повдига ръце. Освен това върти главата си сякаш се оглежда, за да те види.

Макар и да ти се струва бавно, увеличаването в размера на ноктите и пуха, който покрива тялото му, ясно показва, че твоето бебе безспирно расте. Косата му е рядка и тънка, мека като коприна.

Белите му дробове продължават развитието си, а и респираторните движения зачестяват.

нар

В тази седмица бебето е
с големината на нар

21

седмица

21 седмица

Шести месец

Какво се случва с теб?

Имаш няколко допълнителни килограма отгоре, но до момента може и да не си усещала тяхната тежест така осезаемо. Сега, обаче ще се сблъскаш с две недоволни части от тялото ти – представяме на вниманието ти раменете и гърба. Сега наистина ще ги усетиш като придирчива част от себе си, защото стават особено болезнени.

Опитай се да лежиш върху охладени водни възглавници, за да облекчиш напрежението. Друг алтернативен метод е акупунктурата и масажите, разбира се.

Ако забележиш често изтръпване или остри болки в долната част на гърба и ханша, може да страдаш от ишиас. Добре е при съмнение да се посъветваш с твоя лекар.

Тази седмица трябва да ...

Да намериш удобна възглавница – За да намалиш болките в кръста, може да поставиш в тази област възглавница, когато седиш. Освен това е добре да избираш за сядане столове с високи и удобни облегалки, за да имаш възможност да облягаш целия си гръб.

Да захвърлиш обувките с висок ток – Поне за известно време! С напредване на бременността центъра на тежестта ти се премества и става по-трудно да пазиш равновесие. Сама ще почувстваш облекчение не само в краката си, но и в гръбнака, след като започнеш да ходиш с обувки с нисък ток или малка платформа и удобна, анатомична стелка.

Да си поспиваш до късно – Дори да не си навила алармата си, след раждането на бебето отново ще получаваш сигнали – този път живи и неуморни. Плачът няма да позволи нито на теб, нито на любимият ти да се излежавате до обяд. Така че възползвай се от момента, в който може да си почивате сгушени до късно.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре