Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Нежната главица на твоето бебе има диаметър около 5 см, като то сега е голямо приблизително 23 см.

Панкреасът вече работи активно и произвежда инсулин. Това е важно, защото този хормон има важно значение за здравословното развитие на твоето дете. Инсулинът регулира нивата на кръвната захар и ще предотврати неприятни проблеми като диабет.

банан

В тази седмица бебето е
с големината на банан

20

седмица

20 седмица

Пети месец

Какво се случва с теб?

Чувстваш стомаха си като бездънна яма? Това не е повод за тревога! В този период е съвсем нормално и естествено да си почни непрекъснато гладна. Увеличаването на апетита ти е свързано с промяната в метаболизма ти. Не се притеснявай и си хапвай, като не забравяш да се претегляш веднъж в седмицата. Постарай се да не отиваш и в другата крайност – да следиш колко си наддала след всяко хранене. Това само ще те натовари психически.

Тази седмица трябва да ...

Да си набавяш около 300 допълнителни калории – Това, че си бременна и често чуваш, че трябва да хапваш за двама не значи, че трябва да преяждаш при всяко хранене. Приемливо за твоето състояние е да увеличиш приема си на калории с до 300 отгоре от обичайното дневно.

Да потърсиш добър педиатър – След раждането ще ти е необходимо да си се ориентирала кой ще е специалистът, на когото можеш да разчиташ в грижата за здравето на твоето бебе. Проучи внимателно въпроса, защото това ще е човекът, който ще се превърне във важна част от семейството през първите години от живота на детето ти.

Да замениш ориза с кафявия му родственик – Кафявият ориз ще ти достави енергия за дълго време. Причината е, че съдържа бавно разграждащи се въглехидрати, които ще оставят в теб усещане за ситост.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре