Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

През тази седмица твоето бъдещо бебе неусетно се настанява удобно, така че да се чувства комфортно в утробата на мама през следващите 9 месеца. За да се развива добре, то има нужда от теб и от топлото местенце, което може да му осигури твоето тяло. Чрез твоя организъм бебето ще получава храна и кислород, а на теб ще връща обратно обработените вещества, получени при обмяната.

Преди да прерастне в дълбоко емоционална, връзката между теб и растящото в теб човече е най-напред физиологична. Тя се осъществява чрез сложна система, наречена ембрионални придатъци. Това са плацентата и пъпната връв. Плацентата ще изиграе основна роля в обмена между твоята кръв и кръвта на бебето. Преди да се превърне в отделен орган, тя преминава през различни етапи. Макар че ще ги възприемаш като част от теб, която те свързва неразделно с твоето дете, пъпната връв и плацентата са всъщност само временни придатъци, които ще останат извън тялото ти след раждането.

маково семе

В тази седмица бебето е
с големината на маково семе

2

седмица

2 седмица

Първи месец

Какво се случва с теб?

Ти все още си в период на неизвесност. Ако това е планувана бременност, не си сигурна, че опитът е успешен и си изпълнена с очакване. Ако пък не е – скоро ще бъдеш изненадана от новината, която несъмнено ще те промени. Но ние сме сигурни, че ще е към най-доброто, което можеш да бъдеш. Все пак, няма лоша майка – първият плач на мъничето, с което ще бъдете неразделни цели 9 месеца, ще пробуди майчинския ти инстинкт. Без дори да подозираш колко силно!

Това е период, в който си мислиш дали ти закъснява, или ще ти се наложи да си обновиш гардероба – за пръв път с усмивка, че ти трябва по-голям размер.

Тази седмица трябва да ...

Да превъзмогнеш любопитството си – ако си нетърпелива да разбереш дали с любимия сте успели в начинанието за увеличаване на семейството, вземи си тест за бременност. Трябва да го направиш 3 дни преди предполагаемата дата на мензиса (т.е. 10 дни след оплождането). Дори да се окаже положителен, все още не е гаранция, че си бременна.

Да се запасиш с търпение, докато тялото ти започне да дава ясни сигнали, че има още един, за когото да се грижи.

Да помислиш как ще съобщиш новината.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре