Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Твоето бебче вече тежи около 200 гр., които се побират в приблизително 19 см дължина от главата до петите. Нежната му кожа е придобила окончателния си строеж.

За да подготви мозъка на бебчо за всекидневните му дейности, около нервните влакна се образува богато на мазнини вещество. То служи за защитна обвивка и се нарича миелин.

А най-приятната новина е, че можеш да видиш как мъника протяга ръчички и крачета при преглед с ехограф!

круша

В тази седмица бебето е
с големината на круша

17

седмица

17 седмица

Пети месец

Какво се случва с теб?

Ако усещаш неприятна болка, преминаваща през гърдите към стомаха ти всеки път, когато се храниш – независимо с какво, то значи изпитваш неприятните, но често срещани киселини по време на бременност. Опитай да хапваш по-често, но по-малки порции. Друго, което може да се окаже ефективно, е да взимаш дъвка след хранене. Не пропускай да се посъветваш и с личния си лекар, и с гинеколога си, ако не усещаш нужното облекчение.

Сега си почти по средата на твоята бременност. Много мисли могат да връхлетят отгоре ти. Време е да помислиш за пространството, в което ще отглеждаш своето любимо дете. Ако живеете в апартамент, е добре да се подготвите по отрано за новия член на своето семейство. Може все още да ти се струва малко, но твоето бебе(заедно с всичките му необходими принадлежности) ще заема повече място, отколкото си представяш.

Тази седмица трябва да ...

Да подготвиш пода за игра – Преди бебчо да се появи е добър момент да почистите (а дори и да ремонтирате, ако е необходимо) пространството, в което ще прекарвате най-голяма част от времето си. Още преди да проходи бебето ще има контакт с пода. Докато не се е появил, е най-удобно да приключите с ремонтните дейности.

Да излезеш на танци с приятелки – Все още можеш да си позволиш да се поклащаш в любимите си ритми. Това е страхотен повод да се видиш и с приятелките си, които все още не са бременни. На тях със сигурност им липсва твоята компания! Намерете място без тютюнев дим, поръчай си свеж безалкохолен коктейл и се забавлявай заедно с тях.

Да направиш редовните изследвания – От сега до края на бременността ти е необходимо всеки месец да правиш ултразвукови изследвания, измерване на артериалното налягане, теглото и урината.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре