Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

За да си представиш колко е голямо твоето бебе, ще ти кажем, че стъпалото му е около 2 см. Иначе то вече тежи между 130 и 140 гр., които се побират в около 16 см дължина.

Ако ще си майка за пръв път, сега все още не усещаш движенията на своето бъдещо дете. Но ако си раждала, може да почувстваш помръдването му отвътре.

Макар да са се формирали, белите дробове на твоето бебе все още не са способни да изпълняват самостоятелната функция на дихателни органи. Те все още репетират, за да поемат изцяло своята роля след време. Но за момента твоето мъниче диша благодарение на твоето кръвообращение.

авокадо

В тази седмица бебето е
с големината на авокадо

15

седмица

15 седмица

Четвърти месец

Какво се случва с теб?

Започни да привикваш с мисълта, че напълняваш. Това е процес, който няма да можеш да спреш, докато си бременна. Точно сега е периодът, в който и ти, и бебето ти имате нужда от допълнителните килограми (не под формата на излишни мазнини, разбира се). Макар цял живот да си се стремяла да се поддържаш в перфектна форма, не се притеснявай за нея точно сега. С правилен режим, здравословно хранене и леки упражнения по време на бременността, а също и с активна спортна дейност след раждането бързо ще се побереш в дрехите си от преди да забременееш.

Когато се поглеждаш в огледалото, не мисли за това как се променя тялото ти, а за това как в теб расте малко създание, което ще обичаш повече от всичко. Това не означава да се отнасяш безотговорно към тялото и кожата си. Отделяй нужното време и внимание, за да се погрижиш за здравето и красотата на тялото си с продуктите на Maternea.

Тази седмица трябва да ...

Да закусваш редовно – Обичаш ли кускус? Ако вече си го представи точно по твой вкус, имаме добра новина – той е повече от подходяща закуска, с която да запасиш тялото си с протеини.

Да включиш и месо в менюто си – В обяда или вечерята си не пренебрегвай пилешкото или другите видове чисти меса. Пилешкото има малко мазнини, а същевременно е страхотен източник на така нужните за тялото ти протеини.

Да завършиш с подходящ десерт – Може да замениш вредните сладкиши с ябълка, с малини, със смокини или пък с банан. Всички те са богати на така ценните фибри, които ще подобрят храносмилането ти.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре