Бременност по седмици

Какво се случва с бебето?

Още една седмица и още значими промени за развитието на бебето! Твоето мъниче вече е голямо около 10 см. И започва все повече да прилича на човече в умален вариант. Лицето му се изчиства. Очите са заели позиция отпред. Ушите, позиционирани първоначално на нивото на врата, сега се изместват, като се повдигат бавно, но сигурно. Може все още бебчо да няма нужда от маникюр, но ето, че през тази седмица то вече има нокти върху пръстчетата!

Освен това черният дроб вече не е самотен мисионер в производството на кръвни клетки. Негов верен помощник в начинанието е костният мозък. Той постепенно ще поеме изцяло тази функция, но на този етап е само сътрудник.

Ако бебето ти е момиче, новообразувалите се яйчници слизат в областта на корема. Ако пък е момче, простата му е на мястото си и вече има видими полови белези.

лимон

В тази седмица бебето е
с големината на лимон

12

седмица

12 седмица

Трети месец

Какво се случва с теб?

Възможно е да усетиш леки болки, наподобяващи контракции, или опъване в коремната област. Не се поддавай на излишни притеснения. Това е нормално, тъй като органите ти се преместват, за да осигурят необходимото пространство на твоето растящо бебче.

Добрата новина е, че освен тези пренебрежимо дребни неразположения, ти се чувстваш чудесно. Енергията ти се възвръща и постепенно (ако вече не си) ще забравиш напълно за предишните дни на умора, гадене и подобни неприятности.

Тази седмица трябва да ...

Да си осигуриш калций и желязо – Пий мляко и хапвай храни, богати на калций, желязо и други минерали. Ако не ги внесеш в организма си, бебето въпреки всичко, ще си ги набави за твоя сметка.

Да опиташ йога за бременни – Освен че е успокояваща, е и страхотно средство за поддържане на тонуса ти. Има пози от йогата, които са специално адаптирани за бременни, така че няма какво да те притенсява в движението.

Да се погрижиш за еластичността на кожата си – Грижата за кожата ти е от изключително значение, за да може тя да се справи с разширяването и свиването и да запази красотата, здравината и тонуса си след раждането. Използвай ежедневно, например след баня, специално разработени хидратиращи и подхранващи Oлио за еластичност и Стягаш крем за гърди Maternea, които са специално разработени за бременни.

Твоята кожа по време на бременността

Виж какво те очаква през следващите три месеца.

Бременност по седмици

Тук ще намериш полезни съвети и много информация за теб и развитието на бебето по седмици.

В продуктите Maternea използваме чисти съставки и естествени аромати на масла.

Всички продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.

Гарантирано безопасни са за майката и бебето.

Нагоре